Beleidsadviseur
(28-40 uur per week)


Pensioenfonds Horeca & Catering: Samen waardevol, nu en later   

Wij zijn Pensioenfonds Horeca & Catering. Het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering. Eind 2020 telden wij ruim 1,3 miljoen (ex-) werknemers en 40.000 werkgevers die bij ons zijn aangesloten. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt € 14,6 miljard (eind 2020). Sinds 1963 beheren en verzorgen wij de pensioenen van harde werkers in een branche waar het draait om goede service en gastvrijheid. Dit doen wij met zo’n 150 betrokken collega’s zo eenvoudig en goedkoop mogelijk. Want hoe slimmer wij het nu regelen, hoe meer er overblijft voor een goed pensioen later. Het liefst duurzaam en groen, omdat wij ook oog hebben voor onze omgeving. Dit alles onder het motto: Samen waardevol, nu en later. 

 

WAT JE DOET

De afdeling Bestuur & Strategie vervult een schakelfunctie tussen de governance van het pensioenfonds en de daadwerkelijke pensioenuitvoering. Dit komt enerzijds tot uiting in de ondersteuning van bestuur, verantwoordingsorgaan, raad van toezicht en beleggingsadvies­commissie, en de advisering en beleidsvoorbereiding van het bestuur. Anderzijds ondersteunen de elf medewerkers van de afdeling de implementatie en uitvoering van het fondsbeleid in de dagelijkse praktijk van de eigen uitvoeringsorganisatie.

In de functie van beleidsadviseur gaat jouw advisering over ontwikkelingen op het vlak van pensioenen hand in hand met het leveren van een bijdrage aan de implementatie ervan. Door het zelfadministrerende karakter van het bedrijfstakpensioenfonds is namelijk sprake van directe betrokkenheid bij zowel het beleid en de governance van het pensioenfonds als de daadwerkelijke uitvoering van het beleid.

WAT JE KUNT

Door jouw brede maatschappelijke interesse signaleer je ontwikkelingen die beleidsmatig naar voren zijn te brengen. Je ziet zaken in samenhang en hanteert een helicopterview. Je initieert en schrijft notities voor beleidsaanpassingen naar aanleiding van deze mede door jou gesignaleerde ontwikkelingen. De vertaalslag naar de collega’s binnen de uitvoering weet je te maken, je geeft inzicht in de impact en helpt mee de aanpassingen tijdig te realiseren. Ook leg je makkelijk contacten binnen en buiten de pensioensector om daarmee verdere input voor je eigen beleidsadviezen te verkrijgen of om in het belang van (de deelnemers van) Pensioenfonds Horeca & Catering zaken gedaan te krijgen.

WIE JE BENT

Je hebt academisch werk- en denkniveau, en minimaal 4 jaar werkervaring als beleidsadviseur. Je bent een verbinder en hebt een goed gevoel voor (politieke) verhoudingen. Je vindt het leuk om proactief collega’s te betrekken en elkaars expertise te benutten om tot een betere en completere oplossing van het vraagstuk te komen.

WAT JE KRIJGT

  • Je begint met een contract voor 1 jaar, daarna heb je zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • Afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring ligt het maandelijks salaris tussen € 4.200,- en € 5.500,- bruto op basis van een 40-urige werkweek, inclusief een pensioenregeling en 26 vakantiedagen; 
  • Een persoonlijk budget van 8% dat je vrij kunt inzetten. Als eindejaarsuitkering, maar bijvoorbeeld ook om extra vakantiedagen of een fiets te kopen of extra inleg te doen in je pensioen;
  • Thuiswerken is natuurlijk geen probleem 😊, maar ook als we weer naar kantoor mogen hebben we flexibele werktijden en werkplekken; 
  • Volop kansen om te groeien en je verder te ontwikkelen in een lerende, innovatieve organisatie;
  • Vele fijne extra’s zoals bijvoorbeeld stoelmassages, hardloop training vers fruit op de werkvloer; 
  • Samenwerking met collega’s in een flexibele, inspirerende werkomgeving.  

IS DIT JOUW BAAN? REAGEER SNEL!

Pensioenfonds Horeca & Catering hoort tot de beste werkgevers in de financiële dienstverlening. Daar zijn we trots op! Zie jij jezelf werken bij Pensioenfonds Horeca & Catering? Laat het ons weten. We ontvangen graag je motivatie en cv. Voor vragen kun je terecht bij John de Ruiter, unitmanager Bestuur & Strategie, bereikbaar op 079 363 14 31.

Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.