Vandaag bouwen aan morgen? Bij Pensioenfonds Horeca & Catering doen we dat elke dag. Voor en samen met onze pensioendeelnemers. En als het aan ons ligt óók met jou. Want bij ons maak je werk van pensioenen én van je loopbaan.

 Corporate communicatieadviseur

(32-40 uur/week)

Wat je doet

Als corporate communicatieadviseur houd jij je bezig met het ontwikkelen van het communicatiebeleid en de vertaalslag naar uitvoering. Je adviseert MT en directie over strategische communicatievraagstukken, bijvoorbeeld over merkpositionering, reputatie en persbeleid. Je maakt jezelf snel zichtbaar in de organisatie, draagt je visie op communicatie uit en neemt de ruimte om met ideeën en plannen te komen. En je draagt ook graag bij in de realisatie van die plannen.

Als corporate communicatieadviseur bij Pensioenfonds Horeca & Catering heb je een veelzijdige rol. Je gaat je onder andere bezighouden met:

 • Doorontwikkelen en mede realiseren van het communicatiebeleid, waaronder een proactief persbeleid
 • Verantwoordelijk voor crisiscommunicatiebeleid i.s.m. MT en directie
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de pensioenbranche en hierop proactief acteren
 • Het maken van de vertaalslag van de strategische koers van de organisatie naar extern gerichte communicatie-oplossingen
 • Adviseur en klankbord van MT en directie over corporate communicatievraagstukken
 • Initiëren en uitvoeren van de grotere communicatieprojecten, waarbij je als ‘linking pin’ tussen de verschillende units binnen de organisatie fungeert en ook zelf meewerkt

 Wat je kunt

Je stelt de juiste vragen, bent in staat processen snel te doorgronden, verbeteringen te identificeren en te vernieuwen vanuit het perspectief van zowel  onze klanten als de organisatie. Je weet ideeën om te zetten in voorstellen, voorstellen in plannen en plannen in resultaat. Je weet daarbij verbinding te maken met collega’s en met partners buiten onze organisatie. Je bent dus zowel een denker als een doener.

 Wie je bent

Je hebt een WO werk- en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van communicatie of marketing. Ook heb je 5 tot 10 jaar relevante werkervaring onder andere met het ontwikkelen en coördineren van communicatiebeleid, waaronder proactieve perswoordvoering. Je zet graag je tanden in complexe vraagstukken en maakt deze “behapbaar”. Je bent analytisch, conceptueel sterk en werkt graag samen. Je vindt het leuk om zo tot resultaten te komen en jouw steentje daaraan bij te dragen. Afwisseling en een hoog tempo zijn jou op het lijf geschreven.

Wie zijn wij

Werken bij Pensioenfonds Horeca & Catering is oog hebben voor mensen. Je zet je immers in voor pensioenen. Ook zijn we graag goed voor de wereld om ons heen. Van koffie tot beleggingsbeleid: wij maken eerlijke en duurzame keuzes. Oog hebben we ook voor jou en jouw ontwikkeling. Daarbij staat autonomie in je werk voorop; zelf denken en doen. En daarmee jezelf en je collega’s verrassen. Zo maak jij werk van je loopbaan. En van een goed pensioen, voor onze klanten.

Wat je van ons kunt verwachten

Klein team, grote impact. Werk je bij ons dan wachten jou kansen, mits jij ze ziet en grijpt natuurlijk. We houden namelijk van mensen met ideeën. Mensen die anders kijken, voorbij bestaande processen en structuren. Precies wat nodig is om elkaar in beweging te houden. Met en voor elkaar, samen verschil maken vanuit betrokkenheid, dat is onze werkwijze en cultuur. Want samenwerken, elkaar uitdagen en van elkaar leren, maakt ons sterk. Zo hebben we als kleine organisatie grote impact. Op de pensioenen van onze 1,3 miljoen pensioendeelnemers én op elkaar. Dus ook op jou en je loopbaan. Dat biedt kansen om je te ontwikkelen en om te groeien, binnen je functie en onze organisatie.

 Wat je verder krijgt

 • Je begint met een contract voor 1 jaar, daarna heb je zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een aantrekkelijk salaris,een pensioenregeling en 26 vakantiedagen;
 • Een persoonlijk budget van 7% dat je vrij kunt inzetten. Als eindejaarsuitkering, maar bijvoorbeeld ook om extra vakantiedagen of een fiets te kopen of extra inleg te doen in je pensioen;
 • Flexibele werktijden en werkplekken. Thuiswerken? Ook dat kan!
 • Volop kansen om te groeien en je verder te ontwikkelen in een lerende, innovatieve organisatie;
 • Vele fijne extra’s zoals yoga, stoelmassage vers fruit op de werkvloer;
 • Samenwerking met collega’s in een flexibele, inspirerende werkomgeving.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ellen Metaal – Unitmanager Marketing & Klantbediening op 0620012785. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 Bouwen en continu innoveren; beter, slimmer en eenvoudiger waar het kan. Het zit in ons DNA. Ook in dat van jou? Dan horen we graag van je!