Business Analist 
(Solution Consultant)

40 uur per week

 

Vandaag bouwen aan morgen? Bij Pensioenfonds Horeca & Catering doen we dat elke dag, voor en samen met onze 1,3 miljoen deelnemers. En als het aan ons ligt óók met jou. 

Wij zijn Pensioenfonds Horeca & Catering. Het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering. Eind 2020 telden wij ruim 1,3 miljoen (ex-) werknemers en 40.000 werkgevers die bij ons zijn aangesloten. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt € 14,6 miljard (eind 2020). Sinds 1963 beheren en verzorgen wij de pensioenen van harde werkers in een branche waar het draait om goede service en gastvrijheid. Dit doen wij met zo’n 150 betrokken collega’s zo eenvoudig en goedkoop mogelijk. Want hoe slimmer wij het nu regelen, hoe meer er overblijft voor een goed pensioen later. Het liefst duurzaam en groen, omdat wij ook oog hebben voor onze omgeving. Dit alles onder het motto: Samen waardevol, nu en later. 

(Steeds meer) waarde (blijven) toevoegen in een sterk veranderende omgeving vraagt innovatie (verbeteren en vernieuwen). Inbedding daarvan in onze bedrijfsvoering is noodzakelijk om adaptief te acteren in deze veranderende omgeving. De afdeling Business Development is dé drijvende kracht als het gaat om innoveren en het realiseren van de digitale transitie binnen Pensioenfonds Horeca & Catering. Een dynamische én verantwoordelijke taak dus! Wil jij hieraan bijdragen en het verschil maken?

WAT JE DOET
Als business analist (binnen Pensioenfonds Horeca & Catering wordt deze functie betiteld als Solution Consultant) ben je samen met je collega's continu op zoek naar manieren om de klantwaarde te verhogen, kosten te verlagen en om onze leidende marktpositie te behouden en versterken. Je helpt Pensioenfonds Horeca & Catering bij het uitwerken van de visie en ambitie in toekomstbestendige-, en gedragen oplossingen in het digitale domein. De focus van solution consultant ligt in het vertalen van de klantbehoeften in heldere functionele en technische specificaties. Je identificeert verbeteringen op het gebied van bedrijfsprocessen, vertaalt deze in voorstellen tot procesverbetering en bereidt de besluitvorming door business stakeholders voor. Hierbij toets je oplossingen aan architectuur principes en bewaakt de capaciteit-, en gebruiksaspecten. Je doet voorstellen voor uitbreiding en verbetering om een efficiënt en kwalitatief goede operatie van de diensten en/of producten te waarborgen. Als (beoogde) verbeteringen en veranderingen een domein overstijgende impact hebben, onderzoek je de betekenis van de verandering en geef je advies aan stakeholders over mogelijke oplossingen.  

Je brengt Pensioenfonds Horeca & Catering dus in beweging door te inspireren en veranderinitiatieven te initiëren, faciliteren, voor te bereiden en/of te (helpen) realiseren. Dit doe je vanuit een scherp beeld van marktontwikkelingen, technologie en business perspectief. 

Je zult samenwerken met alle disciplines binnen Pensioenfonds Horeca & Catering. Je thuishonk is de afdeling Business Development; een energiek, multidisciplinair team waarvan de teamleden elkaar opzoeken om ideeën uit te wisselen en waarbinnen intensief wordt samenwerkt om veranderingen te realiseren. Ieder levert daarbij vanuit zijn of haar expertise een waardevolle bijdrage aan het realiseren van de doelen. 

WAT JE KUNT
Je hebt een relevante HBO of WO opleiding en hebt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring met het ontwikkelen van business solutions en informatieanalyse en/of businessanalyse. Je weet alles van één of meerdere specifiek(e) business domeinen en hebt kennis van business proces analyse, business proces ontwerp en informatieanalyse. Presenteren gaat je makkelijk af en je beschikt over een goede uitdrukkingsvaardigheid (schriftelijk en mondeling). Daarnaast heb je een uitstekend analytisch vermogen en weet je adviezen goed over de bühne te brengen.   

WIE JE BENT

Je bent dé verbinder tussen Business en IT, waarbij de primaire invalshoek altijd de business is en je nauw samenwerkt met stakeholders. Met scherpe analyses, nieuwe benaderingen en oplossingen zorg je samen met je collega’s voor verbetering en vernieuwing binnen Pensioenfonds Horeca & Catering. Je krijgt vanuit je kennis en kunde snel inzicht in de problematiek en signaleert kansen om het werk beter, slimmer en goedkoper uit te voeren. Je bent zowel een denker als een doener die zelf startend, ondernemend en nieuwsgierig is. Wij zullen je uitdagen om het beste uit jezelf te halen, maar je staat er nooit alleen voor: samen helpen we je succesvol te worden. 

WAT JE KRIJGT

  • Je begint met een contract voor 1 jaar en hebt zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een aantrekkelijk salaris, een pensioenregeling en 26 vakantiedagen;
  • Een persoonlijk budget van 8% dat je vrij kunt inzetten. Als eindejaarsuitkering, maar ook om extra vakantiedagen, een fiets te kopen of extra inleg te doen in je pensioen; 
  • Thuiswerken is natuurlijk geen probleem😊, maar ook als we weer naar kantoor mogen, hebben we flexibele werktijden en -werkplekken. 
  • Volop kansen om te groeien en je verder te ontwikkelen in een lerende, innovatieve organisatie;
  • Vele fijne extra’s zoals vitaliteitsprogramma,  thuiswerkfaciliteiten en vergoeding, gezellige personeelsfeestjes;
  • Samenwerking met betrokken collega’s in een flexibele, inspirerende werkomgeving.

IS DIT JOUW BAAN? REAGEER SNEL!

Pensioenfonds Horeca & Catering hoort tot de beste werkgevers in de financiële dienstverlening. Daar zijn we trots op! Zie jij jezelf werken bij Pensioenfonds Horeca & Catering? Laat het ons weten. Stuur ons je motivatie en cv via onze website. Voor vragen kun je terecht bij Marinka Oudshoorn, HRM adviseur, bereikbaar op 06-15878362. 

Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure