Met ruim 140 collega’s verzorgen we bij Pensioenfonds Horeca & Catering in Zoetermeer de pensioenen voor bijna 1,3 miljoen deelnemers die werkzaam zijn (geweest) bij 36.000 werkgevers in de horeca of catering. Wij zijn een van de meest innovatieve en vooruitstrevende pensioenfondsen van Nederland. We streven er iedere dag naar om onze klanten zo goed, goedkoop en gastvrij mogelijk te bedienen met een focus op digitale dienstverlening.

De unit Finance & Control is met vijftien medewerkers verantwoordelijk voor een brede waaier aan activiteiten, ondergebracht in team Finance en team Control. Team Finance houdt zich bezig met financial accounting, debiteurenbeheer en uitkeringen. De focus van team Control is gericht op de Planning & control cyclus, Procesbeheersing, Financial & Business control, en Cost control.

Basis voor onze bedrijfsvoering is het Management Control Systeem (MCS). Het MCS is opgebouwd uit bedrijfsbrede key controls waarvan de opzet, bestaan en werking jaarlijks worden onderbouwd met externe certificeringen ISAE3402 en ISO 27001. Het MCS is ingericht vanuit het 3-lines-of-defense model: het lijnmanagement is verantwoordelijk (1e lijn), Control ondersteunt (2e lijn) en een onafhankelijke toetsing door Internal Audit (3e lijn). Door verdere professionalisering hebben wij binnen team Control een vacature. Wij zijn op zoek naar een


Internal Control Specialist

(32-40 uur/week)

 Wat ga je bij ons doen?

Als Internal Control Specialist ben je een belangrijke schakel binnen team Control. De Internal Control Specialist is een tweedelijns functie en ondersteunt het management en de directeur.

Je werkt direct samen met de procescontroller in team Control om de processen binnen Pensioenfonds Horeca & Catering te waarborgen. Je controleert en documenteert periodiek de werking van de bedrijfsbrede key controls en koppelt de bevindingen terug aan unitmanagers en de directeur. Je helpt mee met het opstellen van actieplannen en beoordeelt de opvolging door de unitmanager.

Daarnaast heb je ook een belangrijke rol in het realiseren van informatiebeveiliging voor Pensioenfonds Horeca & Catering. Als ambitieus pensioenfonds streven wij naar een optimale digitale dienstverlening. Als Internal Control Specialist heb je een toetsende rol in de opzet, bestaan en werking van de beheersingsmaatregelen voor informatiebeveiliging en de bijbehorende externe certificering ISO 27001. Je hebt ook een adviserende en bewakende rol in de afhandeling van (informatiebeveiligings)incidenten. De Internal Control Specialist heeft nauw contact met zowel de 1e lijns-teams alsook met de 3e lijns-specialisten van Internal Audit.

Tot slot, we zijn trots op het behalen van onze jaarlijkse externe certificeringen ISAE 3402 en ISO 27001. Jouw werkzaamheden zijn hiervoor van cruciaal belang. Je maakt dus echt het onderscheid en bent zeer zichtbaar voor de organisatie.

Dit vragen we van jou:

 • Minimaal afgeronde Hbo-opleiding bedrijfseconomie, bedrijfskunde, auditing of controlling;
 • Je bent een startende professional met al enige ervaring (0-3 jaar) in Risk Management, AO/IC, Consultancy of Audit;
 • Jij laat je niet uitsluitend leiden door interne en externe normenkaders want je hebt een eigen visie die je uit kunt dragen. Wij streven naar continue verbetering in beheersing en hierin lever jij proactief met jouw kritische, analytische en creatieve instelling, en een zekere eigenwijsheid een belangrijke bijdrage aan;
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en wat er speelt;
 • Je hebt een proactieve en positieve houding;
 • Je beweegt je soepel binnen en buiten je eigen vakgebied;
 • Je bent onafhankelijk in optreden en gedrag en daarbij weet je te overtuigen en spreek je tegen waar nodig;
 • Je hebt het vermogen om grote hoeveelheden informatie te doorgronden en de rode draad eruit te halen; 
 • Je hebt goede analytische, adviserende en communicatieve vaardigheden;
 • Je ziet zaken in samenhang en hanteert een helicopterview.

Dit mag je van ons verwachten:

 • Aantrekkelijk salaris en reiskostenvergoeding;
 • Persoonlijk budget van 6% bovenop je salaris voor extra arbeidsvoorwaarden;
 • Goed bereikbaar kantoor met voldoende parkeergelegenheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken;
 • Actieve personeelsvereniging;
 • Zomerfeest vol activiteiten en een kerstfeest in stijl. 
 • Elke week vers fruit & yoga;
 • Maandelijks stoelmassages.

Interesse?

Voldoe je aan het profiel en zie je voor jezelf een rol in ons team? Solliciteer dan snel! Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Andre de Kraa (Unitmanager Finance & Control, 079-363 14 60). Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Benieuwd naar een visueel beeld van deze baan? Bekijk via Spielwork een agenda, praktijkvoorbeeld en je toekomstige collega's.